Waarom een benefietloop ?

In het najaar van 2010, ongeveer 1 jaar na het overlijden van Emilie, groeide bij haar ouders het idee om de vrienden van Emilie samen te brengen en iets te organiseren ten voordele van het Fonds Emilie Leus. Zo ontstond het “jeugdcomité” uit een twintigtal enthousiaste vrienden en vriendinnen van Emilie.

Enkele brainstormings later, was het duidelijk dat er een dag zou georganiseerd worden zoals Emilie die graag zou hebben: gezellig eten met vrienden en familie, sporten en muziek!
De jaarlijkse benefietloop was een feit!

Negende editie: 10.000 for Emilie

In 2019 gingen we voor de 10.000 for Emilie en dat werd opnieuw een groot succes. Maar liefst 1752 deelnemers liepen 15.213 km! Marijn Vandevoorde, de beste loper van het evenement, liep 60,5 km. Fien Vandemoortele was met 30,5 km de beste vrouwelijke atleet. 

Aan alle vrijwilligers, lopers, wandelaars, BBQ'ers en bezoekers: 10.000 keer bedankt! Zonder jullie bijdrage was dit nooit gelukt.

BEKIJK DE FOTO'S

Achtste editie: 9000 for Emilie

Op de 9000 for Emilie liep en wandelde iedereen samen 13.649,5 km bijeen. Een prachtig resultaat. De 2 beste mannen zetten respectievelijk 44 km en 43,5 km op de teller. Maar de absolute topatlete van de dag was een vrouw: Haïke Janssens liep maar liefst 47 km! 

9000 x dank voor deze geslaagde editie aan de meer dan 1600 lopers, meer dan 1000 BBQ’ers, de tientallen vrijwilligers en sponsors.

Bekijk de foto's

Zevende editie: 8000 for Emilie

Er werd alweer een mooie sportieve prestatie neergezet:
12.203,5 km! In de top 10 liep iedere deelnemer meer dan 30 km.
De beste individuele prestaties waren 44 km en 43,5 km.

Jullie waren een fantastisch publiek: 8000 x dank !

Ook graag een woord van dank aan alle vrijwilligers: jullie inzet en helpende handen droegen in grote mate bij tot het succes van onze benefietloop.

Bekijk de foto's

Zesde editie: 7000 for Emilie

Alweer een geslaagde symbiose tussen de jeugdvrienden van Emilie en haar ouders met hun vrienden. De vooropgestelde 7000 km werden opnieuw vlotjes bij elkaar gelopen: onze 1500 bezoekers liepen, wandelden, huppelden ... maar liefst 9500 km samen ! Fantastisch.

 

bekijk de foto's

Ook de BBQ was opnieuw volzet en meer dan 800 BBQ'ers kwamen voldaan van tafel. Milo Meskens mocht dit jaar deze gezellige & sportieve dag afsluiten met een intiem concert in de Drongense velden.

Wij hopen iedereen die Emilie komt herdenken, het Fonds wil steunen, of gewoon een prachtig parcours wil lopen alvast terug te zien volgend jaar, tot dan!

Vijfde editie: 6000 for Emilie

De meeste vrienden en vriendinnen van Emilie uit het jeugdcomité zijn ondertussen beginnen werken en het is niet meer zo vanzelfsprekend om tijd vrij te maken voor de organisatie en opbouw van het evenement. Sinds 2015 krijgen ze dan ook hulp van de ouders van Emilie en een hele hoop van hun vrienden, zodat de jaarlijkse benefietloop zeker kan blijven bestaan. 

Het één en ander werd efficiënter aangepakt, maar de sfeer van 6000 for Emilie was even gezellig als bij de eerdere edities. 
Het werd alweer een fantastische dag met prachtig weer en de 
1.400 deelnemers liepen dit jaar 9.137 km bijeen, meer dan we ooit hadden durven dromen!

BEKIJK DE FOTO's

Vierde editie: 5000 for Emilie

Ondertussen (2014) is de benefietloop een vaste jaarlijkse traditie geworden op de laatste zondag van de paasvakantie! 5000 for Emilie bewees opnieuw dat de benefietloop een succesformule blijft, en meer dan dat. Steeds meer komen lopers naar het evenement die Emilie niet gekend hebben, maar het Fonds willen steunen of een mooi parcours willen lopen.

We maken vanaf nu gebruik van een professioneel tijdsregistratie-systeem zodat elke loper achteraf zijn tijd kan opzoeken. Op 21 april 2014 werd zo maar eventjes 8.686 km gelopen door zo’n 1.500 lopers, een fantastisch resultaat!

Derde editie: 4000 for Emilie

2013 ... Aangemoedigd door het succes van de vorige jaren gingen de jongelui van het Fonds voluit voor 4000 for Emilie. En jawel, 6.351 km werd het nieuwe record! Het was opnieuw een warm evenement op de eerste zonnige lentedag na een lange winter: samen sportieve grenzen verleggen of genieten van een mooie wandeling op het Drongense platteland, gevolgd door een lekkere BBQ. 

Het muzikaal gedeelte werd dit jaar verzorgd door A Fish Called Louis met als hoogtepunt een lied speciaal voor Emilie geschreven door Margot Saelen en vertolkt door Liselotte Kint, beiden hartsvriendinnen van Emilie. Zoals elk jaar werd het evenement afgesloten met het oplaten van talloze witte ballonnen, elk met een "message to heaven".

BEKIJK DE FOTO's

Tweede editie: 3000 for Emilie

In 2012 besloten we een stapje verder te gaan met lopen voor het goede doel. Het Jeugdcomité legde de lat net dat tikkeltje hoger en probeerde meer nadruk te leggen op sensibilisering.

3000 for Emilie werd georganiseerd in samenwerking met het Belgisch Instituut Voor Verkeersveiligheid (BIVV) en de federale politie

Een tuimelwagen, een BOB-stand en een stand van GO FOR ZERO waren prominent aanwezig. Er waren opnieuw schitterende optredens van The Jesters en Nelly Ann, gevolgd door een overheerlijke barbecue. De lopers konden genieten van een massage en een lekker stukje fruit. Dubbel en dik verdiend, want er werd maar liefst 6.052 km bijeen gelopen!

Eerste editie: 2000 for Emilie

In 2011 vond de eerste editie van de benefietloop plaats, 2000 for Emilie. Op 22 april 2011 werden alle bezoekers uitgedaagd om samen 2000 kilometer voor het goede doel bijeen te lopen. De oproep voor "2000 for Emilie" was meteen een schot in de roos. 

Met zo’n 1.200 bezoekers en stralend weer werd het een fantastische dag waarop maar liefst 4.117 kilometer bijeen werd gelopen! Er waren optredens van plaatselijk up-coming talent Bult en de covergroep The Jesters , die er een spetterende avond van maakten.