Groepsprojecten

Therapeutisch Dagcentrum Eindelijk

De financiering van een rolstoellift voor een minibus voor dagcentrum “Eindelijk” (een dagcentrum voor personen met NAH, o.a. ten gevolge van verkeersongevallen). Zo krijgen mensen met ernstige motorische beperkingen nieuwe mogelijkheden qua mobiliteit : vervoer van en naar het dagcentrum en naar allerhande activiteiten.

Therapeutisch Dagcentrum Eindelijk

Financiële steun aan “Dagcentrum Eindelijk” voor de aanschaf van diverse therapeutische middelen voor personen met NAH.

Week tegen het vluchtmisdrijf

“Week tegen het vluchtmisdrijf”, een communicatie­­campagne gelanceerd door Rondpunt vzw in samenwerking met partners, ter voorkoming van vluchtmisdrijf na verkeersongevallen.

De Crealoods

“De Crealoods”, ankerpunt voor meer inclusie in de lokale dorpsgemeenschap voor personen met NAH, uitgaande van OC De Beweging – Provincialaat Broeders van Liefde VZW.

VZW HOOP

Financiële steun aan VZW HOOP (dagcentrum voor personen met NAH waaronder 25% slachtoffers van verkeersongevallen) voor de realisatie van een rolstoeltoegankelijke serre.

"Nu het buiten kouder wordt, start ons tuinatelier in onze nieuwe rolstoeltoegankelijke serre. Een project gerealiseerd met de steun van het Fonds Emilie Leus, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. Waarvoor dank! ” 

Therapeutisch Dagcentrum Eindelijk

Financiële steun aan Therapeutisch Dagcentrum Eindelijk, dat instaat voor de opvang en revalidatie van personen met een NAH. Naast individuele therapeutische begeleiding voorziet dit centrum ook in sport, kookactiviteiten, tuin- en houtbewerkingsprojecten… m.a.w. alles om een zinvolle dagbesteding voor hun patiënten mogelijk te maken. In dat kader werd steun aangevraagd en toegekend voor de aankoop van een wendbare zitmaaier met servostuur, om halfzijdig verlamde personen toe te laten de grote tuin te onderhouden.

Gehandicaptensportvereniging "Feniks"

Deze sportvereniging voor motorisch gehandicapten telt o.m. een 10-tal zeer actieve handbikers, waarvan 8 personen na een verkeersongeval. Om nieuwe jonge leden-sporters aan te trekken dienen zij over minstens één nieuwe handbike te beschikken, waarvoor zij niet de financiële middelen hebben, vandaar hun aanvraag en onze toegekende steun voor de aankoop van één handbike.

Organisatie “Bulle de Sens”

Financiële steun aan organisatie “Bulle de Sens” om jonge slachtoffertjes van verkeersongevallen thuis zintuiglijke en creatieve activiteiten aan te bieden om hen te helpen zich te ontspannen en te heroriënteren.

meer info